Klorokin: Det store håpet for COVID-19 og utover pandemien

Er klorokin (Alaren) tilgjengelig i Norge

Chloroquine Norge Apotek

Situasjonen blir mer alvorlig for mange land rundt om i verden da koronaviruspandemien ødelegger. ikke bare har globale markeder dykket hardere enn de har gjort i år, verdensøkonomien har nærmest stoppet. Hele land blir bedt om å bli hjemme og husly på plass, noe som fører til at hundretusener av permitterte og arbeidstakere med lav inntekt ikke kan tjene til livets opphold. Selv i USA, det rikeste landet i verden, lever 70% av arbeidstakerne lønnsslipp. Mange jobber med flere jobber bare for å få endene til å møtes, og mange bransjer er lagt ned helt.

Økonomisk nedsmelting

Drastiske tiltak som en universell grunninntekt vurderes for å holde økonomien i live og hjelpe folk med å betale regningene. Det er urealistisk å be folk om å bli hjemme og ikke jobbe, men fortsette å betale regningene. Dette har resultert i en alvorlig økonomisk krise i mange land. Fra og med nå, i midten av mars, er det ingen vaksine i sikte. Imidlertid er det et medikament som tidligere er utviklet for å behandle malaria som viser løfte om behandling av Coronavirus. Dette legemidlet kalles klorokin og ble opprinnelig utviklet for å behandle malaria, men kan være et svar for å hjelpe mennesker med å overleve Coronavirus.

Opprinnelig utviklet i 1940

Klorokin ble faktisk utviklet på 1940-tallet, og prisen har økt 98% de siste ukene etter hvert som interessen vokser. Det ble opprinnelig foreskrevet for malaria og ble godkjent for bruk i USA og 1949. Leger og forskere jobber døgnet rundt for å teste forskjellige medisiner mot koronavirus. Ingen har vist så mye løfte som klorokin som blir studert i laboratoriet og testet akkurat nå. Flere legemiddelfirmaer styrter inn i forskningseksperimenter for å teste florikan og andre legemidler som en potensiell behandling for Coronavirus. Problemet er at slike studier krever tid som er en luksus mange land ikke har. Italia rapporterte nesten 500 dødsfall på en dag fra koronavirus, og landet er under en versjon av krigsretten der alle reiser er begrenset.

Lovende resultater fra klorokin

Franske forskere har rapportert at de biologiske resultatene er lovende når det gjelder klorokin som behandler Coronavirus. Det er flere kliniske studier som pågår over hele verden for å teste klorokinens effekt mot Covid-19. Leger rapporterer at klorokin kombinert med antibiotikum azitromycin er med på å redusere effekten av koronavirus hos pasienter. En del av det som gjør dette nye viruset så dødelig, er dets evne til å angripe lungene og gjøre skade selv når en person ikke viser noen symptomer. Når symptomene er åpenbare, har lungene gjennomgått alvorlig skade og risikerer permanent arrdannelse. Dette kan ha en alvorlig innvirkning på helsevesenets fremtid, da det kan gi millioner av mennesker med langsiktige helsekomplikasjoner knyttet til lungene.

Over 1200 tilfeller i Norge

Regjeringer over hele verden, inkludert i Norge, prøver å søke medisinsk utstyr og til og med nasjonalisere private sykehus eller oppføre nye sammen. Selv i USA har president Trump beordret et US Navy sykehusskip til å bistå i New York hvor de blir overkjørt av saker. Den siste rapporten fra Norge bekrefter over 1200 tilfeller av Coronavirus som bringer det totale antallet globale infeksjoner til minst 308 000. Selv unge pasienter har angivelig alvorlig lungesvikt, og selv med åndedrettsvern hoster de opp rosa skum i henhold til øyenvitneberetninger fra medisinske arbeidere.

Alle aldre kan få Coronavirus men

De som har størst risiko inkluderer eldre og personer med eksisterende lungesykdommer eller svakt immunsystem. Det siste døgnet har det vært en økning i tilfeller i australsk med New South Wales som rapporterer over 500 alene. De nylige rapportene rundt klorokin har fått innbyggerne i Lagos, Nigeria til å medisinere seg med stoffet og forårsake to overdoser med klorokin. Husk, ikke ta medisiner, selv klorokin, uten resept fra legen. Mye forskning må fortsatt gjøres før behandlingen er godkjent for behandling av Coronavirus.

NSW institutter låsing

New South Wales innførte nettopp en omfattende nedleggelse av ikke-viktige tjenester i løpet av de neste 48 timene. NSW-premier Gladys Berejiklian står bak presset for en lockdown og forventer at skolene blir stengt innen tirsdag. Vask hendene ofte, hold minst seks meter mellom deg og andre mennesker, og unngå å berøre ansiktet ditt i mellomtiden.

3 thoughts on “Klorokin: Det store håpet for COVID-19 og utover pandemien

  1. Ivan Aarones

    Klorokin brukes og har blitt anerkjent terapeutisk siden 1949 … Det er nok å si at bivirkninger er kjent. Det er overraskende at for et molekyl som er så potensielt farlig med tanke på bivirkningene, ville det ha vært tilgjengelig over disken til for noen uker siden uten resept. Det er ikke lettere å ta klorokin for å dempe viruset og deretter håndtere siden senere fordi etter å ha lyttet til mennesker har det aldri vært en bivirkning med doliprane.

  2. Oddvar Tonnesen

    Jeg tror klorokin bør få en ny sjanse fordi det har vært i stand til å hjelpe med de siste vaksinene. Dette hjelper og er viktig fordi falske nyheter får dette stoffet til å bli faset ut.

  3. Kenneth Strommen

    Jeg tror Koloroquine kan være en effektiv behandling for Coronavirus. Det hjalp til med å kurere SARS, har jeg blitt fortalt. Det ga også penis smegma da jeg var 12. Jeg trodde jeg bare hadde en magisk kraft hvor jeg kunne dyrke ost på pikken min. Gutt, tok jeg feil. Den dritten smakte verre enn tanten Jemimas pupper. Og alle vet at lønnesirup-puppene bare ikke fungerer. Det er en forlegenhet for frokostmatorganisasjonene.

Legg att eit svar